måndag, april 29, 2013

Rimmel, Mania

Blå måndag hos Lindas Nailorama och här ska ni få se en gammal goding. Detta är Mania från Rimmel och det var det allra första duokroma lack jag köpte. Hittade det längst bort i gömmorna och med lite kärlek och första hjälpen i form av thinner så är nu Mania pigg och glad igen.


Ett duokromt lack som skiftar i ganska klart grönt. Det finns en svag guldig och varm skiftning också. Dock har de blåa tonerna en tendens att ta över vid fotografering. Bra täckning, jag endast har två lager här och på kortare/mindre naglar hade det kanske räckt med ett lager. Snabb toktid även utan Seche vite snabbtorkande överlack. Vad tycks?


söndag, april 21, 2013

Marble and dots

Söndag och självklart ett litet bidrag till Lelacks Nailart Sunday. Jag försöker mig på lite watermarble eftersom jag har sett så många superfina manikyrer gjorda med denna teknik. Vid tidigare försök så har det antingen blivit katastrof när lacken är helt osamarbetsvilliga eller så har det varit för kladdigt och tidskrävande så jag inte tyckt det var värt. Men gott folk, skam den som ger sig. För nu äntligen fick jag lite känsla för att det faktiskt kan va kul och bli fint. Inget avancerat mönster men ändock ett slags mönster inte bara kladd. :)


Det är Maxfactor Disco pink som sitter på naglarna och watermarble med Nordic cap, den svarta och den klara. Ni som lycks med er watermarble, är vissa märken bättre än andra eller är det bara att prova sig fram bland de olika färgerna man har?



tisdag, april 16, 2013

Rättelse angående Kleancolor

Jag har vid några tillfällen, tex senast i mitt inlägg om Kleancolor metallic sapphire, påstått att de inte är Big3free. Nu har allas vår underbara lackguru Cactus informerat mig om att det är de visst. Kleancolors lack är däremot inte Big5free. De är alltså fria från formaldehyd,  DBP och toluen MEN innehåller fortfarande formaldehyd resin och camphor. Vilket ju väldigt många nagellack gör.

Nagellack är giftigt och miljöfarligt om man ser till innehållet, men i lagom doser så är det inget som jag oroar mig för. Visst är lagom ett underbart ord. Känna lite som att man kan få bestämma själv vart gränsen går då. :)

Slut på lektionen för idag!

måndag, april 15, 2013

Kleancolor Metallic Sapphire

Ny start på en ny vecka och jag hänger på hos Linda med Blå måndag. Kleancolor Metallic sapphire är en underbar blå. Jag gillar alla Kleancolors metalliclack. De är otroligt täckande och många av dem är onecoaters, men här har jag två lager. Bra pensel, bra formula och enda negativa jag kommer på är att de inte är Big 3 free. Vilket man också kan känna på lukten på många av Kleancolors lack, speciellt glitterlacken.




Just det ja, sen fanns det ju en negativ sak till. Just för att de är så väldigt pigmenterade så missfärgar de naglarna ibland. Här får ni två bilder där jag inte har använt underlack och se så blå lillfinger och ringfinger är efter borttagningen. Men lugn bara, jag har en förstärkning på naglarna i form av Depends gellack så det är den som blivit så missfärgad. Inte så kul ändå. Bara att ta bort gellacket också.


söndag, april 14, 2013

Grön gradient

Idag har jag suttit och pysslat med en nailart som jag blev riktigt nöjd med, så varnar här med för lite bildspam. ;)


 Det är en grön gradient som jag gjort med OPI- Just spotted the lizard, Zoya- Irene, Essie- Stylenomics. Ovanpå har jag målat ett par streck och prickar. Svajande vårgräs kanske? Nja, färgerna är inte så våriga men ack så sköna och gröna ändå.


 På högerhanden är det lite svårare att få till gradienten likadant men det är ju bara att låta vänsterhanden öva på mer nailart så kanske den kan lika bra som den dominanta handen till slut. :)




Ignorera inlägget, bara en kod för Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3522290/?claim=dqqmnvfnkay">Följ min blogg med Bloglovin</a>

torsdag, april 11, 2013

Depend nr 122

Varnar känsliga tittare för VNL. ;) 


Här ser ni nummer 122 från Depend. Ett kallt rosa med liiite lila skimmer i. Väldigt behaglig färg och skulle säkert använda det igen om det inte vore så rackarns skirt. Brrr... Ni ser bilderna och då är detta ändå tre lager. Nej, om det blir en nästa gång så åker det definitivt på underklädes-lack först. Hur brukar ni göra med skira lack? Stör ni er på VNL eller är det okej med vissa färger?


För att se på fler rosa bidrag denna Pink thursday så kika in hos värdinnan Princessemma, och ha en härlig fortsatt dag! :) 


onsdag, april 10, 2013

China glaze, Cha cha cha

Idag ska jag skrälla och vara med på Karins Grön onsdag igen. Länge sedan sist nu. Här ska ni få se en vårig grön som drar mot gult och lite guldliknande skimmer i. Det är China glaze, Cha cha cha.


China glaze kan man ibland fynda på Gekås och det är just där denna flaska kommer ifrån. Då jag knappt aldrig varit där själv så brukar jag skicka bud med vänner som åker ner för att shoppa. Cha cha cha är lätt att lacka med och torkar ganska fort, tur är väl det då jag efter tre lager fortfarande har en del VNL i rätt ljus. Eller ja fel ljus, kanske är lämpligare att säga. Synd. Jag har aldrig förstått tjusningen med vare sig jellys eller andra skira lack. Kanske för att använda till layering då, men annars? Varför kan inte alla bara vara riktigt täckande direkt?


söndag, april 07, 2013

Ränder

 Dessa randiga naglar gjorde jag för ett tag sedan men har inte hunnit visa dem för er. Så de passar perfekt denna Nailart Sunday hos Lelack då det är fritt tema denna vecka. :)


 Ränderna är gjorda med så kallade stripers. Smala penslar i en lackflaska, i många fall så är dessa lite smalare och högre än vanliga lackflaskor just för att få plats med den långa, smala penseln. Dessa färger är från Helsingör, en gåva från min snälla faster, och har tyvärr inget namn eller nummer på flaskorna. Kanske ska jag ta en bild på dem och lägga upp för att se om någon annan känner till dem? Skulle det va intressant tro? Ha en trevlig söndag! :)