söndag, mars 31, 2013

Pastell påsk

Detta är mina påsknaglar från igår. Påskiga pasteller, inspirerade av påskägg av porslin. Jag hade tänkt att ha en pastellgul nagel också men upptäckte till min förvåning att jag inte har någon sådan. Say what?! Tecken på att samlingen börjar bli för stor när jag inte minns mina lack? Eller kanske tecken på att den fortfarande är för liten och behöver fyllas på eftersom jag saknar vissa nyanser? Ja ingen behöver fråga mig två gånger om vilket alternativ jag tycker låter bäst i alla fall. :)

Lacken som är använda är OPI, Mermaids tears, Steady as she rose och Loreal, nr 106. Hoppas på att kvala in till Lelacks Nailart Sunday med tema PÅSK även om manikyren inte är en bildlig tolkning eller så traditionell. Men det brukar inte vara några problem med Lelack, som brukar gilla utsvävande tolkningar både till höger och vänster. ;)



torsdag, mars 28, 2013

Kleancolor Metallic Pink

Förra gången jag var med på tema dagen Pink thursday så visade jag ett väldigt diskret rosa lack så denna gången vräker jag på med ett knalligt matelliclack från Kleancolor. Här har ni Metallic Pink.


En kalltonad rosa med metallic-finish och i flaskan kan man se silver skimmer men det är väldigt svårt att uppfatta på nageln. Det är nästan en one-coater, alltså att det täcker själv på ett lager, men jag har tagit två lager på bilderna pga att jag var lite för otålig och slarvade vid första appliceringen. Vad tycker ni om Metallic Pink?

Kolla in hos Princessemma för att se fler rosa bidrag.

onsdag, mars 27, 2013

Pahlish, Twelve drummers drumming

Pahlish, min nyfunna bekanskap, är ett indiemärke som jag läst om och tittat på under en tid. Nu när jag väl har provat ett par av lacken så undrar jag varför jag har tvekat så länge. Twelve drummers drumming är ett mjölkvittlack med lite rosa/ beige ton i. Det har koppar/guld färgade glitter i två storlekar och jag älskar det. Har nog aldrig kunnat känna mig så naken och ren samtidigt som så fixad och blingad förut.


Som vanligt med glitter lack och egentligen alla de lack man verkligen gillar, så kan man inte riktigt få fotona att göra lacket rättvisa. Det var förvånansvärt täckande och jag har endast två lager här. Något seg formula som jag ska prova att göra lite mer lättanvänd med hjälp av en thinner har jag tänkt. Överlag ett väldigt trevligt lack.

söndag, mars 24, 2013

Silver landing

Nu har jag äntligen fått tummen ur och är med på Lelacks Nailart Sunday igen. Ett mycket enkelt bidrag men ändock.

Idag har jag denna knalliga och härligt röda nailart som jag knåpade ihop igår innan jag skulle iväg på lite galej. Som vanligt fick naglarna lite uppmärksamhet och frågor. Alltid lika kul när jag får tillfälle att berätta lite och prata om mitt stora intresse. :)

Den röda basen är gjord med Bad Landing från China Glaze och silverdetaljerna är gjorda med en striper som jag fått av min snälla faster. Hon har köpt ett helt gäng med olika färger till mig i Danmark och tagit med vid sitt senaste besök. :) 


lördag, mars 16, 2013

Fler etiketter

Har tänkt att gå igenom alla mina inlägg och lägga till fler etiketter, så att det ska bli lättare för er läsare att hitta här på bloggen. Om det nu är så att ni söker efter något speciellt. Har försökt att ha en knapp med en sökfunktion men den vill inte fungera ordentligt. Efter ett par sökningar så lägger den av, och svarar "Inga träffar" på vad man än söker på. Trist. Kanske ska försöka leta reda på en annan sökfunktion än den widget som Blogger själva erbjuder? Några tips? Ni andra som har bloggar med sökfunktion, hur har ni gjort? Kan det bli för stökigt med för många etiketter?

torsdag, mars 14, 2013

Depend nr 86

Hej på er denna torsdag! Idag tänkte jag vara med för första gången på Emmas temadag Pink thursday.  

Detta är Depend nr 86. En gammal goding som jag har använt upp en flaska, använder nu denna och har för säkerhetsskull en extra. Inte för att den är så väldigt speciell egentligen, utan mer för att det är en så klassisk rosa, laxrosa, nyans. Ett lack som är lämpligt på de flesta arbetsplatser och vid de flesta tillfällen då ett mer neutralt och inte så uppseende-väckande lack krävs.

Tre lager på bilderna för att bli av med VNL (visible nail line), men är man inte så kinkig med det eller har kortare naglar så funkar säkert två lager fint. Tyvärr liten och vinglig flaska och lite för smal pensel, men det är som vanligt med Depends lack alltså. Formulan är fin och lätt att lacka med dock.

Vad tycker du? Dötrist... och tråkig... eller alldeles underbar? ;)

måndag, mars 11, 2013

Gina Tricot Fashionista

Detta gråblå lacket heter Fashionista och kommer från Gina Tricot. Mycket behaglig formula och jag gillar verkligen deras borste. Eller säger man pensel...? Nagellacksborste... nagellackspensel... äsch nu har jag sagt orden så många gånger så nu låter båda fel. Haha jaja, tillbaka till lacket. Denna kalla tonen får mina händer att se väldigt bleka och lite blå ut, men jag gillar ändå nyansen på lacket. Kanske jag ska prova att använda det i sommar när händerna har lite mera färg.


Hos Lindas Nailorama kan du se fler blå lack denna Blå måndag. Hoppas du har en bra start på denna nya fräscha vecka. :)

söndag, mars 10, 2013

Bling pink

Bling bling! Ta på er solglasögonen denna Nailart Sunday, för här kommer bling-glitter och skrik-rosa. ;) Lite schlagerinspirerad så tog jag fram Kleancolor, Metallic pink och OPI, Servin´up sparkle och drog på lite glamour på naglarna.


Ganska svårt att fota glitter. Antingen så syns inte de mindre diskreta partiklarna eller så får man en jättereflektion av de stora glitterpartiklarna. Hmm... tips på hur man fotar glitter snyggt och samtidigt gärna visar rätt färg på baslacket tack!? :)


lördag, mars 09, 2013

Pahlish, Piano filled with flames

Det första indielacket jag visar er är Pianos filled with flames från Pahlish.


Det är inte det som är mest efterfrågat men jag kunde inte låta bli att visa detta just idag. Okej, häng med här nu på min långsökta förklaring. Just denna lördag så går det något speciellt på tv... Ett lika älskat som hatat program kanske. Finalen visas i alla fall i Globen och det bästa bidraget är med Ralf Gyllenhammar. Vad sitter han vid och spelar sin låt på? Jo men ja just det... ett piano som brinner!


Nu vet jag inte riktigt om det är så eldigt som jag hade hoppats, men det gnistrar fint och de två olika storlekarna på glitter ger ett intressant djup. Men, det finns väl nästan alltid ett men, Vilken seg formula. Klistrigt och svårt att jobba med. Två lager på bilderna som torkade väldigt skrovligt. Nästan en sandfinish. Ett lager Seche vite över gjorde det lite slätare men vill man ha högblankt så krävs nog minst ett lager till. En riktig toplacks-ätare va detta. Får ändå höga betyg för namn och färg. :)


onsdag, mars 06, 2013

Mina första indielack

Här ska ni få se mina allra första indielack. Indielack är förkortning på independent, alltså lack som inget stort märke står bakom. Det är privatpersoner som tillverkar och säljer indielack i ofta en ganska begränsad upplaga. Dessa har jag köpt på Etsy och märket/tillverkaren heter Pahlish.

Från vänster till höger ser ni: Pianos filled with flames, Twelve drummers drumming, little withe candle och Clanking of crystal. Så nu är min indie-oskuld tagen och jag är såå nöjd! :)

Vad tycker ni om färgerna? Vilket vill ni se först? Har just du kanske ett av lacken, och vad tycker du i så fall?


tisdag, mars 05, 2013

Lång bloggtystnad

Hujeda mig så länge det stått still här på bloggen. I över en vecka! Det har nog aldrig hänt förut. Så kan det gå när man har mycket för sig och omkring sig... just det livet kallas det ja. ;) Haft en toppenhärlig weekend i huvudstaden, fått hem min allra första beställning av indielack och har självklart hunnit lacka och pyssla lite men bara inte hunnit, eller ja, tagit mig tid till att blogga om det. Att blogga ska vara kul och ett nöje inte ett måste eller något som ökar på stressen. Det är min bestämda åsikt.

Nu blir det andra bullar! Bloggen ska också få lite uppmärksamhet och jag håller tummarna för att jag har några läsare kvar. ;) Nu är det ju snart dags att börja tentaplugga igen och då har man ju alltid en himla massa annat som man bara MÅSTE göra först... Hihi, i mitt fall brukar det bli nailart och att städa hela hemmet. Någon annan student som känner igen sig?