måndag, februari 25, 2013

Tips till en giveaway

Vill slänga in en liten blänkare till Emmas trevliga giveaway där man kan vinna fina lack. :) Var gärna med, fast jag kommer bara hålla tummarna för min egen del. ;)

Länk: NailLacquerLove

Kleancolor Ocean Wave

Måndag, för en del så är det lika självklart med blått nagellack på måndagen som det är att måndag startar en ny vecka. Jag pratar om temadagen Blå måndag. Den hålls numera av Lindas Nailorama så där kan ni se fler blåa skönheter. Jag visar upp Kleancolor Ocean Wave.


Tycker den passar fint i min samling av Kleancolors metalliclack, även om Ocean wave går lite åt foil-hållet. Smeker på nageln med två lätta lager och torkade i helt okej tid. Jag gillar penseln som är lång men ändå inte sladdrig, och den plattar ut sig fint på nageln när man vill måla tätt intill nagelbandet. Färgen är ett lite mitt emellan lack för mig, men formulan är det inget fel på. Vad tycker du om Ocean Wave?


söndag, februari 24, 2013

Ladybug

Jag gillar verkligen prickar. Första bilden jag får i huvudet när jag tänker på prickar är nyckelpigor. Var fascinerad av insekter redan när jag va liten. Nu är jag väl kanske mer fascinerad och lite äcklad. Brr.. ryser. Men dessa nyckelpige-inspirerade naglar är inte otäcka, det kan jag lova.


 Lacken jag använt är från Mavala. White, Black och det röda heter London. Jag har glömt av lite hur lättarbetade Mavalas lack är. Brukar ju inte vara någon supporter av små, korta borstar, men nu kom vi plötsligt väldigt bra överrens. Kika in hos Lelack för att se mer välmanikyrerade fingrar denna Nailart sunday. Nu ska jag fortsätta att längta efter våren och vårtecken. Kram på er.


onsdag, februari 20, 2013

Green lizard?

Ja jag vet att det är ett guldfärgat duokromt lack. Men Just spotted the lizard från OPI har ett så härligt grönt sken i de där perfekta ljusförhållandena. Något som jag tyvärr inte lyckades få på bild, men ni som har sett det i verkligheten vet vad jag pratar om. Lite så där svärtade kanter och en riktigt fin kall grön färg som går mot blått, det skymtar förbi när man vrider på naglarna.


På grund av denna fina gröna duokroma nyans så tänker jag slänga in en chansning på att få kvalificera mig till Karins Grön Onsdag. Kolla länken för att se vad för gröna sköna lack de andra tjejerna visar upp. Just det, på ringfingret har jag slängt på ett lager med matt överlack för att se om kameran kunde plocka upp det gröna lite bättre. Fast jag tyckte nog inte att det gjorde någon direkt skillnad. Eller vad tyckte ni? 



söndag, februari 17, 2013

Nailart sunday Converce

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Har inte tillräckligt bra frihandsteknik för att göra så fina cirklar som jag vill /hade tänkt mig. Skulle självklart ha använt någon slags mall eller kanske bakändan på en sminkborste för att få till stora fina perfekta vita cirklar, men men... Här är ni alla fall mitt bidrag till denna veckas Nailart sunday hos Lelack. Det förutbestämda temat var Converce. 





torsdag, februari 14, 2013

Hjärtan på snören

Happy Valentinesday! Trevlig Alla hjärtans dag!


Min manikyr för idag kallar jag hjärtan på snören. Bilderna är nog ganska så självförklarande varför. ;) Hoppas ni haft en härlig dag och ni får en fortsatt trevlig kväll. Kram. 


onsdag, februari 13, 2013

Mermaids tears

Woop woop! Så var det dags att visa grönt lack igen. Tack vare Karins Grön Onsdag. Denna vecka blir det ett lite dammigt, mjukt och mysigt grönt. Mermaids tears från OPI är underbar att använda till nail art som man vill få lite vintage/antik-känsla på.


Ett krämlack som täcker fint på två lager. Tyvärr lyckades jag skrapa loss torrt lack från gängorna och på något vänster få ner det i flaskan, så den skrovliga, ofina finishen är mitt fel inte lackets. Måste bli duktigare på att torka av mina gängor. Då håller dessutom lacket sig fräscht längre eftersom det inte kan smyga in någon luft i flaskan. Är ni duktiga på att vårda era flaskor? Hur gör ni?



söndag, februari 10, 2013

Burberry-isch

Slut på veckan, IGEN! Vart tar tiden vägen? Bor jag i ett svart hål här eller vad sker? Slutet på veckan betyder en ny, kul Nailart Sunday.

Snön har kommit tillbaka igen till den del av Sverige där jag bor och man behöver massor med varma och mysiga kläder. Färginspirationen till denna design kommer från en Burberryhalsduk.



Även om jag verkligen gillar varma halsdukar, tända ljus, att mysa inomhus och snö (att titta på i alla fall), så börjar jag verkligen längta efter våren. Hur har ni det? Färdiga med vinter och snö? Eller känner ni mer, mer, mer... och släpar ut pulkan i tid och otid? ;)

onsdag, februari 06, 2013

Metallic green-man

Hihi blir ett litet gästspel här idag. Jag var så sugen på att testa Kleancolors Metallic Green och samtidigt vara med på Karins Grön Onsdag men jag har en manikyr som jag inte vill ta av riktigt än. Som tur är så finns det fler händer här i huset och min käre sambo ställde upp och lånade ut sin hand. På premissen att jag berättade att detta var en engångs företeelse. Jag lovar att visa detta på mina egna naglar med bättre bilder vid senare tillfälle. ;)

Riktigt skinande och läcker grön nyans, med mycket metallickänsla. Efter ett lager underlack och två lager Metallic green fick jag se ett ansiktsuttryck som inte var speciellt nöjt. Skyndade mig att ta några bilder och sen fick han ta av det igen. Han blev inte nöjdare precis när han såg att lacket tyvärr missfärgat hans naglar lite. Ooopps! Ska komma ihåg att ta flera lager underlack när jag själv testar det. ;)

tisdag, februari 05, 2013

Kosta boda

Har ju glömt att visa er den här finfina julklappen. En glasskulptur från Kosta boda som ser ut som ett nagellack. Blir lika glad varje dag när jag ser den. :)

söndag, februari 03, 2013

Matt och blankt

Har haft fullt upp hela dagen så jag höll nästan på att missa detta. Denna söndag har jag bestämt mig för att göra en lek med matt och blankt. Temat på denna veckas Nailart Sunday är streck och det passar ju då perfekt .


Har använt ett svart lack från Kubiss, Matte about you från Essie (ett matt överlack) och Seche Vite (blankt överlack). Det blir en riktigt skön effekt fast hela nageln är svart.



fredag, februari 01, 2013

Kleancolor haul

Woho! Hoppar lite jämfota för mig själv. :) Ett så kallat "haul" är ett större inköp av lack. Här ska ni få se vad brevbäraren precis lämnade av hos mig. Tolv nya lack från Kleancolor. Eller ja alltså färgerna är inte nya i sig, men de är ju alla nya för mig. :) Har hört och sett mycket olika omdömen om Kleancolor, men av de jag har provat sedan innan så har metalliclacken varit bäst. Så nu slog jag till på nästan de flesta som finns.

Metallic Black, Metallic Purple, Metallic Sapphire, Metallic Aqua

Metallic Green, Metallic Orange, Metallic Red, Metallic Pink

Funky Yellow, Ocean Wave, Winter Wonderland och sist men inte minst är Bite Me.

Ocean wave ser ut att ha metallic finish så den kommer nog passa utmärkt med de andra i serien. Bite Me hoppas jag på vara en vacker röd både för sig själv och layering. Funky yellow är helt crazygul! Ska fundera ut någon nailart där den går att använda och man kan ju inte beställa lack utan att köpa minst ett glitter så där fick Winter wonderland ställa upp denna gången. :)