onsdag, februari 29, 2012

Fler önskemål?

Ingen mer som vill önska en färgkomination? Eller kanske någon annan design? Steg för steg instruktion på något lätt som ni kan göra själva kanske?

lördag, februari 25, 2012

NOTD cupcake

Här har ni dagens naglar. En hyllning till min brorsdotter som fyller två år imorgon och av den färgkombination som blev önskad i förra inlägget.

fredag, februari 24, 2012

Färgkombinationer

Nu har jag lyckats ha samma lack i snart en vecka. Mörka lack brukar alltid bli fula i kanten redan efter ett par dagar, men detta lila har klarat sig överraskande bra denna gång. Kanske för att jag låtit min sambo sköta all disk, hihi.

Tänkte att ni kanske vill föreslå en kul, snygg eller ovanlig färgkombination till min nästa design? Skulle vara kul att göra något som någon av er specifikt vill se. Kom gärna med förslag här, så kommer nya naglar snart. Trevlig helg!

tisdag, februari 21, 2012

Tävling

Jag ska vara med i en tävling och kanske vinna finfina nagelgrejjer. Tävlingen anordnas av en tjej som har en egen nagel och smink-blogg. Här är en länk dit om ni vill kolla. http://nailsnstuff.blogg.se/2012/february/taaaavling.html?_tmp=f90c3a23cc38d8834b503cea6ad7d77f35fdac72
Håll tummarna för mig!

lördag, februari 18, 2012

Lila, vitt, silver

Ikväll så ska jag gå och bowla och jag räknade inte med att alla mina långa naglar skulle överleva, så istället för att kanske få en skadad nagel långt ner där det gör ooont, så klippte jag ner alla naglarna i förebyggande syfte. Så nu har jag ganska så korta, nerfilade naglar. Min absoluta favorit bland de lila lacken jag har är denna från OPI. Färgen heter "Grape, set, match". Ovanpå har jag målat en abstrakt design med vitt och silverglitter.

Utan blixt.


Med blixt. Man ser att det är en gnutta med blått glitter i den lila färgen.


fredag, februari 17, 2012

Nya reaktions-boxar

Nu har jag lagt till fyra stycken boxar som man kan välja att bocka i, längst ner på varje inlägg. Detta fungerar lite som en feedback till mig vad ni gillar och inte gillar lika mycket, så att bloggen kan bli ännu bättre.

Har förstått att en del av er tycker det är lite jobbigt att skriva kommentarer så för er finns nu detta enkla sätt att ge mig en "snabbreaktion" på vad ni tycker om inlägget. Ni är självklart välkomna med era vanliga kommentarer också. Både nedskrivna här på bloggen och direkt till mig om ni träffar på mig ute i verkligheten. :)

Trevlig helg!

torsdag, februari 16, 2012

Första månaden

Nu har bloggen funnits i en månad. Än så länge har jag haft 529 sidvisningar och detta är mitt 27de inlägg. Ganska så bra start på min nya blogg tycker jag. Känns kul att det är så många som vill läsa tips, kika på bilder och få inspiration.

Jag hoppas på att få igång kommentarerna lite bättre och få bloggen lite mer interaktiv med er läsare. Det skulle vara jättekul!

Tack för att ni följer mig! Utan läsare blir det inte mycket till blogg.

tisdag, februari 14, 2012

Fila naglarna

Tänkte berätta om lite saker som jag tänker på när jag filar mina naglar. Att fila naglarna regelbundet gör dem starkare och tåligare. Så fungerar det i alla fall på min sorts naglar. Småsprickor, där vatten kan tränga ner och göra nageln skör, filar jag bort en gång i veckan.

Jag filar alltid åt bara ett håll. Att dra med filen fram och tillbaka åt båda hållen raspar upp nageln och vatten kan då ännu lättare tränga in.

Till sist, formen. Smaken är som baken...  Det är självklart väldigt olika vilken form som olika personer föredrar. Rakt filat, rundade kanter eller kanske spetsiga. Jag gillar att fila naglarna ganska så rakt. Fördelarna med denna form är att det ger en illusion av att naglarna är längre och så håller de bättre.

Hoppas ni fått något bra tips och kan ha nytta av detta inlägg.

söndag, februari 12, 2012

NOTD: Valentine

Romantiska naglar med röd tipp, röda hjärtan och svarta "girlanger". Vet att det finns ett ord för de svarta slingrande detaljerna, men kommer inte på det. Vet du?

fredag, februari 10, 2012

NOTD: peace

Ikväll ska jag på maskerad. Jag ska vara hippie med blommor i håret och en supersnygg mockaväst med fransar. :)

torsdag, februari 09, 2012

Stickers

Sådana här små stickers, eller klistermärken, är ett snabbt och kul sätt att göra sina naglar fina utan att behöva måla själv i timmar. Ha nageln naken, med en ljus fransk tipp eller ett färgat lack, sätt på en stickers och avsluta med ett överlack för att skydda och ge mer glans. Klart!

Har inte använt dessa själv på länge men är sugen på att blanda stickers med egen nail art. Är det något som ni skulle vilja se?

onsdag, februari 08, 2012

Displayhjul

Äntligen har mina display-hjul kommit! Har köpt dessa på Tradera. Tänkte först att jag skulle måla dem med alla olika lack jag har för att kunna visa upp hur de olika färgerna ser ut, kan vara bra när jag fixar andras naglar. Men nu har jag bestämt mig för att göra de olika designerna som jag gör på mig själv och andra på dessa hjul istället. Så har jag som en portfolio jag kan visa upp för intresserade och eventuella kunder. Ska bli kul! Hoppas inte att de är för bökiga att jobba med bara.

tisdag, februari 07, 2012

NOTD betyder...

Fick frågan idag vad NOTD står för. Det står för Nail Of The Day. Alltså dagens nagel ungefär. Lustigt att jag får så många kommentarer och frågor angående bloggen när jag träffar människor, men så få kommentarer här på bloggen. ;)

söndag, februari 05, 2012

Verktyg

Flera stycken av er har kommenterat att sådana små detaljer kan inte ni göra för ni har inte några speciella penslar eller nail art-verktyg. Så här vill jag visa mina två favorit verktyg, som alla kan använda. Hur framgångsrikt det går beror på övning. :)

Droppa ut några droppar av det lack ni vill använda och ta sedan en helt vanlig hårnål och böj upp den. Vips så har ni ett dottingtool. Alltså ett verktyg att göra fina jämnstora prickar med. En tandpetare fungerar också väldigt bra till att måla detaljer med. Tänk på att vara lätt på handen, annars riskerar ni att repa upp det underliggande lagret med lack.

Lycka till!

lördag, februari 04, 2012

NOTD hjärtan


Nu har jag knåpat ihop en hjärtlig design. Det kommer bli mycket kärleks inspirerade designer så här när det närmar sig Alla hjärtans dag. Men tänkte inte börja med de röda riktigt än.

torsdag, februari 02, 2012

Nagelolja

Fick en fråga om man kan använda vanlig matolja eller olivolja för att återfukta sina naglar. Tyvärr så kan man inte det. Matolja har för stora molekyler så den tränger inte ner i huden eller i nagelns olika lager. Nageloljan däremot har mycket mindre molekyler så att den ska kunna komma ner i nageln lättare.

Torra händer

Redan februari. Tiden går så fort. Har ni som jag extra torra naglar och händer så här på vintern, så kommer här ett tips. Innan ni går och lägger er så smörj in händerna med en ganska fet handkräm, alternativt att ni bara tar på lite extra av den kräm ni brukar ha. Sätt sedan på ett par bomullsvantar. Sov med dessa och vakna nästa dag med supermjuka och återfuktade händer.